ANJA KONTREC glavna in odgovorna urednica revije Lady, mlada, simpatična in v vsem dobronamerna, realna, spontana in trdna v svojih odločitvah ter ženska, ki se dobro zaveda, da nič ni večno, ne dobro in ne slabo ©Lucija Smolnik

Anja je glavna in odgovorna urednica revije Lady. “To je še vroč projekt, ki smo ga začeli pred pol let. Ponovno rojstvo Lady. Zelo sem vesela, da sem del tega. Načeloma smo nekako skupno uredništvo, lahko bi rekla ekipa Lady, Story, Nova in Lea. Vsak teden si urednice poizkušamo porazdeliti tematike, da se ne prekrivamo. Slovenija je mala in težko je biti aktualen in svež. Vedno iščemo nove ljudi, ki imajo zanimive zgodbe, ki niso nujno slavni ali estradniki. Lady ostaja zvesta svoji tradiciji, še vedno prijazno, še vedno rumeno, ampak nikoli žaljivo ali škodoželjno. Naklada Lady je od 20 do 25 tisoč. Načeloma je še vedno najbolj brana revija pri nas. Verjetno pa jih vsaj 80 tisoč na teden revijo prelista. Pri frizerju zagotovo (smeh).”

Anja pravi, da je njeno delo zabava in zabava delo. “Pri nas se vedno vse tako prepleta, delo v uredništvo, novinarstvo, družabni dogodki in estrada. Vedno moramo biti resni, ni to samo zabava, ampak na zabavah se vedno največ izve (smeh). Od tračev do velikih ljubezni in poslovnih partnerstev, vse se zgodi, ko smo družabni. Odkar pa sem mama, zato ni več toliko časa. Še vedno pa so zabave, ki so vredne mojega časa. Le prioritete so malo drugačne, odkar sem mama. Še vedno je posel zelo pomemben del mojega življenja in na žalost včasih vpliva tudi na zasebno življenje. Vendar mislim, da nisem izjema, da je to normalen stranski učinek delovne mame. Življenje ima pri meni rdečo nit. Karkoli počnem, me zabava. Upam, da se bom zabavala tudi na stara leta (smeh).”

_dsc5337

“Vse je odvisno od kolektiva, v katerem delaš. Če ne bi bil takšen kolektiv, verjetno ne bi bila tukaj. Še vedno je delo moja zabava. To so ljudje, s katerimi lahko grem na kavo, kosilo in žur, pa se imamo vedno dobro. Ko grem v pisarno, nimam nikoli občutka, da grem v službo. Sicer smo same ženske, imamo pa moške med fotografi in tehničarji, ampak to kar dobro funkcionira. Treba je stopiti skupaj, če želiš imeti dober rezultat.”

Anjino otroštvo se je vrtelo okoli športa. “Glede na to, da imam dva precej starejša brata, sem skoraj edinka (smeh). V smislu, da so me vsi zavijali v vato. Šport je bil v moji družini zelo pomemben. V gimnastiki sem zelo uživala in zato je bil šport moja zabava, tako, kot je moja zabava zdaj delo. Mislim, da mi je šport dal tisto, kar me tudi sedaj določa. Imam disciplino, pripravljena pa sem se tudi čemu odreči. V meni je nekaj tiste trme, ki sem jo dobila pri športu, ko padeš, se pobereš znova in znova. Tudi s projektom Lady je tako. Prišel je kar malo nepričakovano in sem se ga sprva malo ustrašila. Potem sem se pogumno, bi rekla celo malo trmasto, soočila z njim. Mora uspeti. Ne razočaraš samo sebe, ampak tudi veliko ljudi, ki so v to vložili veliko časa in denarja. Ljudje imajo neka pričakovanja, zato se je treba potruditi do konca.”

“Bila sem še študentka, ko sem začela z novinarstvom. V tem svetu nisem nikogar poznala, je pa moja mama res rada brala revije in sem bila z vsem na tekočem. Nisem pa pričakovala, da bom kdaj s Tino Maze sedela na kavi in jo spraševala, ali sta z Andreo Massijem še par. Tega si pa res nisem predstavljala (smeh). Bil je pač tak normalen proces učenja. Učiš se skozi delo in dokažeš, da si dober. Verjetno pa sem uspešna tudi zaradi svoje trmoglavosti in dobronamernosti. In ko se je ponudila priložnost biti urednica Lady, sem se odločila za nov izziv. Pred tem sem bila urednica revije Lea in verjetno je bila to preizkušnja za nadaljnje izzive. Mislim, da vse poteka nekako naravno.”

_dsc5329

“Preden sem postala mama, nikoli nisem razmišljala, kaj je moj namen, ampak sem preprosto obstajala. S prihodom sina se je vse spremenilo. Moje trenutno poslanstvo je zagotovo vzgojiti normalnega odraslega sina, da bom lahko brezkrbno uživala v svojem tretjem življenjskem obdobju. No, potem pa si bom morala najti kakšno drugo poslanstvo (smeh). Zdi se mi, da je na svetu vedno več mladih, ki tavajo. Niso krivi sami, vedno je kriv starš. Otrok je vedno zmes dveh staršev, vizualno, karakterno in glede obnašanja. Če sam veš, kaj hočeš v življenju, potem tudi pri vzgoji veš. Tako tudi otrok ne zraste v zmedenega človeka. Čeprav je to velik izziv, saj ni popolnih otrok in ne staršev.”

“Načeloma nikoli ne razmišljam o ciljih v smislu, da bi se pehala za čim velikim. Verjamem, da moraš v življenju vedno ostati realen, zato si nikoli ne postavljam nerealnih ciljev in veliko raje imam spontanost. V glavnem imam bolj tedenske cilje, do ponedeljka napolniti strani s čim bolj zanimivo vsebino. Po torku, ko gre revija v tisk, se ta krog začne znova (smeh). Moj cilj je, da z naslovnico vsak teden privabim bralce in da so tudi z vsebino potem zadovoljni. Da konec leta pogledam nazaj in ne obžalujem svojih odločitev.”

“Ne obžaluj odločitev, ki si jih naredil. Včasih se šele pozneje izkaže, da so bile pravilne.”
Anja Kontrec

_dsc5341

Anjino življenjsko načelo je rek, da se dobro z dobrim vrača. “Glede vsega, da naredim dobro kosilo, nekomu nekaj dobrega, se komu nasmehnem. Zagotovo bo prišel trenutek, ko se mi bo to vrnilo. Je pa tudi veliko odvisno od karakterja sočloveka. Včasih narediš dobro, ampak sogovornik odreagira drugače. Takšno je pač življenje.”

S simpatično Anjo smo se dobile na Nebotičniku. Bil je ledeno mrzel dan, a ga je hitro pogrela s svojim pozitivizmom in iskrivimi očmi. Mlada in nasmejana gonilna sila na novo prerojene revije Lady ni samo delovna in predana urednica, temveč je tudi srčna in odgovorna mama, ki se zaveda, da vsaj v enem delčku piše prihodnost svojemu otroku. Velika naloga. Velika zgodba. Kot je vsaka, naša. Življenjska. Neponovljiva. Ena. In če ima človek srečo, lahko ena sam zgodba popolnoma spremeni milijon resničnosti.

_dsc5307

Anja podarja vilinski parfumski medaljon Rebeke Dremelj. Kako do nagrade? V komentar na FB ali spletni strani napiši odgovor na vprašanje KATERI DAN V TEDNU IZHAJA LADY? Izmed vseh komentarjev bomo izžrebali eno od vas. Veliko sreče:)
©Lucija Smolnik

Advertisement

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s