URŠA MURN direktorica Medicinskega centra Barsos-MC, menedžerka, ki najde svojo moč v družini, ljubiteljica poletja in ženska, ki zna živeti zdravo ravnovesje med delom, družino in zabavo ©Lucija Smolnik

Urša je direktorica Medicinskega centra Barsos-MC v Ljubljani. “V menedžerskih vodah sem že več kot desetletje. Najprej sem delala na področju mednarodne trgovine, ukvarjala sem se z maloprodajo in veleprodajo oblačil. Z mode sem pred malo več kot letom dni presedlala na področje zdravstva. V našem medicinskem centru dela več kot 50 zdravnikov, kar je naša posebnost, saj nikjer v državi ni na enem mestu zbranih toliko specialističnih ambulant in zdravnikov specialistov. Veliko se ukvarjamo tudi s preventivo, rednimi zdravstvenimi in menedžerskimi pregledi. Želimo si, da nas pacienti ne bi obiskali samo v primeru bolezni.”

“Življenje je zame ena sama energija. Sploh zdaj, ko sem obdana z zdravniki, se še bolj zavedam, da je treba za zdravje skrbeti in si zanj vzeti več časa. Zelo pomemben je kakovosten življenjski slog, ki vključuje tudi zdravo prehrano in veliko gibanja. Če skrbimo za preventivo, se lahko izognemo marsikateri bolezni, tako da vsem, ki so v moji bližini, povem, da je zdravje naša največja vrednota. Imejmo se radi, smejmo se in pazimo na svoje zdravje. Predvsem pa mislim, da življenje ni samo dirka, je tudi zabava, druženje, družina. Najti je treba zdravo ravnovesje med vsemi platmi življenja. To učim tudi svoje otroke.”
“Mislim, da nas v različnih obdobjih življenja zaznamujejo različni dogodki, ki smo jih v tisti starosti sposobni razumeti in sprejeti. To je lahko prvo počitniško delo pri štirinajstih letih, ko ugotoviš, da se je treba potruditi in pridobiti delovne navade. Sčasoma razumeš, da nič ni samoumevno. “

_dsc5298

“Že od mladosti se zavedam, da rezultati ne pridejo čez noč, ampak so posledica dela, predanosti in odgovornosti, ki jo čutiš do tega, kar počneš. V življenju nam ni nič dano in prej ali slej ugotoviš, da ti vsaka izkušnja, tudi negativna, nekaj da. Cilje, ki si jih zastavim, vedno poskušam uresničiti. Pri svojem delu se trudim prisluhniti ljudem, s katerimi delam, in res spremljati svet okoli sebe. Verjamem, da brez tega človek ne more stopiti korak višje, ne doseže napredka pri sebi in širše.”

“Imejte visoke cilje – če boste delovale skladno z njimi, jih boste tudi dosegle.”

Urša Murn

Ko so se začeli kazati prvi uspehi na delovnem mestu, je Urša vedela, da je na pravi poti. “Uspehi prihajajo postopoma, prav tako dokazi, da delaš nekaj prav. Zavedati pa se je treba, da pot ni nikoli ravna, polna je ovinkov, preprek in stranpoti, a s pravim pristopom, vztrajnostjo in voljo pridemo do željenega cilja. Zelo dobro ogledalo so nam tudi sodelavci. Če so zadovoljni, potem zagotovo delaš dobro. To me žene naprej v nove izzive (smeh).”

_dsc5301

“Rada sem v službi, uživam tukaj. Rada delam z ljudmi. To me na moji karierni poti spremlja ves čas. S področja trgovine sem presedlala v povsem drugačno stroko, zdravstvo, a v obeh primerih je pomembno vodenje, komuniciranje z ljudmi in strankami. To je pravzaprav moj svet, v katerem ustvarjam, živim. To je en del mene. Potem je tu še drugi del, družina, ki je zame najpomembnejša. Uživam v preživljanju prostega časa z mojimi otroki. Vesela sem, ko vidim, da postajata krasna fanta, kar pomeni, da nekaj le delam prav (smeh). Loviti ravnotežje med službo in družino je za ženske najtežje, ker poskušamo biti čim bolj uspešne na obeh bregovih.”

Urša črpa moč iz svoje družine. “Verjamem vanjo, je moj steber, pri katerem poiščem oporo. Verjamem tudi v svoje sodelavce, za katere si je treba vzeti čas, da lahko zgradiš dobre odnose. Pomembno je, da jih znaš motivirati. Občutek moči črpam tudi iz športa, iz narave, ki me obdaja. Veliko berem, kuham in se ukvarjam s športom. In ne maram zime, veliko raje imam poletje (smeh).”

“V Barsosu smo v zadnjem času naredili več sprememb. Lani smo prenovili prostore, odpiramo nove specialistične ambulante, saj si želimo, da pacienti dobijo celotno zdravstveno obravnavo na enem mestu. Ponosni smo, da smo zasebna zdravstvena ustanova z najdaljšo tradicijo v Sloveniji in edina, ki na enem mestu nudi večino zdravstvenih storitev in specialističnih pregledov, ki jih človek potrebuje. Posebno pozornost namenjamo individualni obravnavi pacienta. Trenutno gremo z zanosom naprej, uvedli smo sistem naročanja brez čakalnih vrst za samoplačniške paciente. Zavedamo se današnjega hitrega življenjskega sloga, zato je za nas še posebej pomembno, da se lahko hitro odzivamo na potrebe naših pacientov in jim v najkrajšem času zagotovimo kakovostno zdravstveno obravnavo na najvišji ravni. Zavedamo se, da ljudje potrebujejo našo pomoč in da smo tukaj zaradi njih. Za nas so oni najbolj pomembni. ”

_dsc5294

Zdravje je res naša največja vrednota. Že stari rek pravi, da samo zdravi lahko naredimo vse, kar si zamislimo. A kje se zdravje začne? Pri popolnem sprejemanju samega sebe. Ko doumemo v globini, da smo v redu takšni, kot smo, z vsem lepim in manj lepim, se pomirimo sami s sabo. Vsakič, ko mislimo pozitivno, smo zdravljeni, in vsakič, ko mislimo negativno, uničujemo telo. Tudi ko mislimo na tiho, sami pri sebi. Tudi to šteje! Ali ste pripravljeni zavestno spremeniti tok vaših misli, če veste, da je od tega odvisno vaše življenje? Verjetno da.

Urša podarja dermatološki pregled kože in pigmentnih znamenj, da boste v poletje stopile varno:)

Kako do nagrade? V komentar na FB ali spletni strani napiši odgovor na vprašanje KAKO SKRBIŠ ZA SVOJO KOŽO POLETI? Izmed vseh komentarjev bomo izžrebali eno od vas. Veliko sreče:)

©Lucija Smolnik

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s