VLADIMIRA FINK PAVLIN zlatarka, ki jo pri kreiranju življenja vodi duhovni svet, čudovitih globokih oči, mirne duše in hvaležnega srca, ženska, ki verjame, da te življenje obrusi v čudovit diamant©Lucija Smolnik

“Izhajam iz Bele Krajine, natančneje iz Semiča, kjer še vedno živita moja starša. Smo čebelarska družina s tradicijo in od malih nog sem bila vajena vsakega dela, posebno s čebelami. V klasično gimnazijo sem se vpisala ravno zato, ker je bila v bližini, v Črnomlju, da sem lahko pomagala doma čebelariti. Največja dota, ki so mi jo izročili moji starši, so delovne navade: pošteno delo, vztrajnost, predvsem pa osredotočenost na cilj. Verjamem, da je moje življenje uspešno ravno zaradi te dote in svojim staršem sem iz srca hvaležna zanjo. Po poklicu sem razredna učiteljica in diplomirana organizatorica dela. V Krki sem bila desetletje in pol zaposlena na področju izobraževanja, zdaj je moje življenje prepleteno z zlatarstvom. S svojim delom v Krki sem bila sicer zelo zadovoljna, vendar me ni izpolnjevalo, nisem bila srečna. Želela sem nekaj več, ustvariti tudi nekaj svojega.” In tako ji je življenje na pot prineslo ukvarjanje s plemenitimi kovinami, z zlatom in s srebrom. “Z zlatom sem povezana že zelo dolgo, lahko rečem že iz prejšnjih inkarnacij, tako da je to, kar delam zdaj, samo nadaljevanje nečesa iz daljnje preteklosti.” Že dobri dve desetletji in pol je direktorica Zlatarne Aura in Zlatarne Karat Novo mesto. Zlatarne imajo v Novem mestu in Črnomlju.

“V mladih letih sem si želela, da bi se čimprej osamosvojila, da bi bila neodvisna od kogarkoli. Med študijem sem se preživljala sama. Dobro se spomnim, da sem delala in študirala. Starši so me minimalno finančno podpirali, ne vem, zakaj, s tem se nisem nikoli ukvarjala. Poleg študija sem pazila otroke, delala sem v pisarni, čistila in verjetno še kaj (smeh). Poiskala sem si kadrovsko štipendijo, ki pa ni zadostovala za vse stroške, zato sem morala tudi delati. Takrat ni bilo težko dobiti študentskega dela. Zaposlila sem se kot učiteljica in potem je moje življenje steklo. Najbolj pa sem hvaležna svoji službi v Krki, ko sem delala na področju izobraževanja. Srečala sem veliko zanimivih predavateljev, ki so mi odprli pot v svet osebnega razvoja in duhovnosti. Osebni in duhovni razvoj sta poleg dela v podjetju in družine moja največja ljubezen, ki sem ji predana z vsem srcem.”

“Spomnim se, da sem imela v Krki zelo sposobno, redoljubno, delovno in natančno direktorico. Takrat nisem razumela, zakaj je tako zahtevna do svojih zaposlenih in dosledna pri svojem delu. Danes sem ji hvaležna za vse, kar me je naučila, in s pridom uporabljam vsa znanja v svojem podjetju. Sva prijateljici, zaveznici, včasih jo obiščem in obujava spomine na čase službovanja v Krki. Veliko sem se naučila od ljudi, ker sem jih znala poslušati. Rajši se učim na tujih napakah kot na svojih. Čeprav tudi mojih napak, ki so me brusile, ni bilo malo.”

dsc_2341

“Življenje razumem kot igro, kjer vsak igra vlogo, ki si jo je izbral sam. Zato je treba za svoje življenje sprejeti polno odgovornost. Nihče nam ni ničesar dolžan, mi nismo nikomur dolžni ničesar. Največjo odgovornost pa nosimo do sebe, ker je od odnosa do sebe odvisno, kako bomo v življenju srečni, zadovoljni, uspešni, notranje izpolnjeni. Sami se odločamo, kako se bomo počutili vsak trenutek. Pomembno se je poznati, spoznati in si zaupati. Če zaupamo sebi, bomo zaupali tudi drugim. In nasprotno: če sebi ne zaupamo, tudi ljudem okoli sebe ne bomo mogli zaupati.”

“Pomembno je, da v življenju plujemo s tokom, sprejmemo, kar nam pride naproti, vzamemo tisto najboljše zase in gremo naprej proti svojim sanjam.”
Vladimira Fink Pavlin

“Če dobro pomislim, sem bila vedno na pravi poti, čeprav nisem vedno mislila tako, ker nisem razumela, kaj in zakaj se kaj dogaja. Srečala sem točno take ljudi, ki sem jih potrebovala, dobila sem ravno prave lekcije in dogodke. Zdaj sem za vse lekcije neizmerno hvaležna in hodim veselo naprej po usojeni poti. Prepričana sem, da sem tukaj zato, da izpolnim svojo zemeljsko nalogo kot duša in da grem skozi izkušnje, ki jih duša mora osvojiti na zemlji. Razvijam svojo intuicijo, poslušam sebe, svoje srce, pomagam ljudem. Ko nisem v najboljši koži, sem žalostna. Takrat se umaknem in predelam svoja negativna čustva, preoblikujem jih v novo pozitivno energijo. Na zemlji sem tudi zato, da živim svoje sanje in da sem srečna sama s seboj.”

Vladimira verjame v duhovno vodstvo in iz tega tudi črpa notranjo moč. “Moč dobim tudi iz nakita, iz kamnov, ki so vdelani vanj. Dragi kamni so živa bitja, oddajajo posebno energijo. Ta se širi okrog človeka, ki nosi tak nakit, pa tudi v vseh naših zlatarnah ustvarjajo posebno, pozitivno energijo.” Tako je prišla na idejo o prav posebnem prstanu PAVITRI. “Pavitri tistemu, ki ga nosi, pomaga do denarja, ljubezni, do bolj cvetočega posla. Izdeluje se ga po točno določeni recepturi, ki je zapisana v Vedah, indijskih svetih spisih. Izdelan je iz čistega zlata, čistega srebra in čistega bakra ter ob točno določenih dnevih v mesecu (glede na položaj planetov). Nato ga očistimo, napolnimo z energijo ob treh specifičnih dnevih v mesecu, odvisno od položaja Lune. Vsi prstani so narejeni iz enake količine materiala, le velikosti so različne.”

dsc_2321

“Predvsem me zanimajo trendi in novosti, ki jih spremljam na strokovnih sejmih doma in v tujini. Najbolj vroč projekt v naši ponudbi je azijsko-arabski nakit, ki ga imamo edini v Sloveniji. Videla sem namreč, da je po njem veliko povpraševanja, tudi naše stranke so veliko spraševale, ponudbe pa ni bilo. Stranke imamo iz vse Slovenije. Razlog je tudi ta, da popravljamo vse kose nakita, tudi takšnega, ki se ga drugi zaradi njegove občutljivosti morda ne bi lotili, ker se bojijo, da bi ga poškodovali.

“Trenutno se ukvarjam z zelo zahtevnim projektom v tujini. Moj naslednji cilj je uspešno zaključiti poslovno leto in z novimi močmi in idejami zapluti v novo leto. V zadnjem letu sem veliko delala tudi na osebni rasti, v poslovnem svetu pa si želim, da bi bilo uspešno glede prodaje. Prav tako želim najti dobro prodajnico, ki rada dela z nakitom.”

Vladimira ve povedati veliko zanimivih zgodb o ženskah iz arabskega sveta. “Tam imajo ženske zlato zato, da so vedno zavarovane, če se jim kaj zgodi. Predvsem pa imajo rade dobre kose nakita in jih imajo veliko. Obdarite sebe in najdražje tudi vi z lepim kosom nakita. Vedno namreč pravim, da je nakit eno izmed najlepših daril. Pa ne zato, ker ga prodajam, ampak zato, ker je to preprosto res. To je darilo, ki ga nikoli ne zavržemo, vsak ga je vesel, vsakega trajno spominja na neko osebo ali dogodek v življenju. To pa je tisto, kar mi želimo – delati trajne spomine in najlepše dogodke v življenju obeležiti z nečim veličastnim. Prepričana sem, da nam nakit pri tem pomaga. Z nakitom pomagamo izraziti ljubezen.”

dsc_2333

Srečanje z Vladimiro je bilo res posebno doživetje. Doživetje razsežnosti nad razumom. Doživetje popolnega sprejemanja in hvaležnosti. Kolikokrat v resnici sploh občutimo človeka, ki nam sedi nasproti? Ali si sploh dovolimo videti ga z notranjimi očmi? Šele ko se srečamo kot bitja, lahko v resnici vidimo svet kot ogrlico dragih plemenitih kamnov mavričnih barv in zlatega sijaja. Ker vsak človek je svoj svet. Unikaten način, skozi katerega se izraža vesolje. Sijte in pomagajte sijati tudi drugim!

Vladimira podarja kos nakita po lastni izbiri v vrednosti 100 €. Lahko jo boš tudi pobližje spoznala, ko bosta poklepetali ob kavici in dobri tortici (Vladimira res ve, kje se je dobre slaščice – preverjeno:) Če si z drugega konca Slovenije, ti darilo tudi pošlje!

Kako do nagrade? V komentar na FB ali spletni strani napiši, KATERI KOS NAKITA NOSIŠ TRENUTNO IN ZAKAJ? Izmed vseh komentarjev bomo izžrebali eno od vas. Veliko sreče:)
©Lucija Smolnik

One thought on “VLADIMIRA FINK PAVLIN zlatarka, ki jo pri kreiranju življenja vodi duhovni svet, čudovitih globokih oči, mirne duše in hvaležnega srca, ženska, ki verjame, da te življenje obrusi v čudovit diamant©Lucija Smolnik

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s