VICTORIA BABKOVA lepa in mlada lastnica Beauté kozmetičnega salona in Centra izobraževanj Yumi lashes, ki si upa sanjati velike sanje, žena in managerka, srčna, drzna in pogumna ter ženska, ki verjame v ženske kot naravne lepotice ©Lucija Smolnik

Victorija prihaja iz Rusije, iz lepega mesta Rostova-na-Donu. Že kar nekaj let živi v Mariboru. “Tu se počutim čisto domača. Maribor mi je zelo všeč.” Je lastnica lepotnega salona Beauté v Mariboru in Centra za izobraževanje Yumi. “S to znamko smo prisotni na trgih v Sloveniji, na Hrvaškem, v Avstriji, Bosni in Srbiji. Pred kratkim smo odprli nov center za izobraževanje v Mariboru, kjer bomo pomagali ženski naravni lepoti, da zasije. Drugi del mojega življenja pa je moja služba, v kateri res uživam. Govori se, da je srečen tisti človek, ki ima enako službo in hobi. No, to sem jaz (smeh). Sem tudi poročena. Moj cilj je biti dobra žena in dober vodja. Zelo pomembno mi je, da se moji zaposleni počutijo udobno. Imamo skupne cilje in gremo k njim, korak za korakom. Svojim strankam želimo pokazati, kaj je to naravna lepota in kako jo lahko ženske poudarijo same. Včasih imam občutek, da je veliko žensk že pozabilo, kakšne so brez umetnih trepalnic in nohtov. Me pa predlagamo, da se pogledajo z druge strani. Da ponovno zaupajo v svojo naravno lepoto. Vsaka ženska je lepa. To res verjamem. Zato se vedno potrudimo, da vsaka naša stranka zasije v svoji lepoti. Verjamemo, da če bo stranka zadovoljna, se bo vedno vračala.”

dsc_2218

“V Slovenijo sem prvič prišla pred štirimi leti na poslovni sestanek. To je bil trenutek, ko se mi je življenje obrnilo na glavo, saj sem se zaljubila v svojega moškega in državo samo. V Rusiji sem imela veliko načrtov za prihodnost, ampak življenje je imelo zame druge načrte, ki so popolnoma spremenili moje življenje. Kako to, da sem omožila Rusa v Sloveniji? Saj so Slovenci dobri, ampak nikoli nisem razmišljala, da bi moj mož bil tujec, ker mislim, da je to res težko. Imamo različne navade in sama sem človeka, ki ga je težko spremeniti. No, pa tudi moj mož je vedel, da bo imel ženo Rusinjo (smeh). Pač, samo srečati sva se morala.”

Vprašala sem jo, kakšne prednosti vidi kot tujka v Sloveniji? “Prednost je sigurno ekologija. Čudno je, ko od Slovencev slišim, kako slaba je ekologija, kjer živijo. To lahko rečejo, ker še niso bili v Rusiji. Tukaj je to zelo dobro urejeno. Pa tudi varnost. V Sloveniji se počutim varno. Lahko grem ven pozno zvečer in se ne bojim, da bi se mi kaj zgodilo. V Rusiji se tako varno ne moreš počutiti četudi greš ven čez dan.” Všeč pa so ji tudi Slovenci, ker smo kot ljudje zelo odprti. “Aja, in govorimo zelo podoben jezik. Naj se sliši še tako čudno (smeh), je res. Ne predstavljam si, kako bi se učila nemščino ali francoščino. Ko sem prvič prišla v Slovenijo, sem hitro razumela, kaj ljudje govorijo, nisem pa še znala odgovarjati. Zdaj je to že bolje. Slovenščine se učim dve leti. Ko si v poslu in komuniciraš z ljudmi, se moraš naučiti jezika države, v kateri si.” In moram reči, da ji gre zelo dobro (op.a.).

“Kot otrok sem bila zelo odprta in zanimalo me je mnogo stvari. Ker sem bila pogosto v bolnici, sem sanjala, da bom nekoč zdravnica, potem sem želela postati še predavateljica in učiteljica. Dve leti pred univerzo sem razmišljala, da bi študirala angleščino, a sem se na koncu odločila za ekonomijo. Šla sem na ekonomsko fakulteto in študirala management.” Njena ljubezen do naravne lepote je del nje. Že njeno diplomsko delo je bilo na temo kozmetičnih storitev in izdelkov. “Ko sem se preselila v Slovenijo, sem bila razočarana nad kozmetičnimi storitvami. Ali je bil lepo urejen salon in slab nivo storitev ali obratno, neurejen salon, v katerega se vračaš samo zaradi ljudi, ki tam delajo. Takrat sem se odločila, da bom odprla nekaj svojega. To je bila točka preloma. Zamislila sem si lepotni salon na nivoju, z najboljšimi strokovnjaki, lepim ambientom, na mirni lokaciji, kjer lahko izklopiš vsakdanje mislim in se prepustiš rokam kozmetičarke. In takšen je moj Beauté salon.”

To se je zgodilo pred enim letom. V Slovenijo je pripeljala zelo kvalitetno kozmetiko Courtin, Lanèche in Henriette Faroche, ki je prej v Sloveniji še nismo poznali. “To je kozmetika, ki jo osebno uporabljam, našla pa sem jo v Rusiji, kjer sem živela. Laneche je luksuzna kozmetična znamka za nego kože. Izdelke odlikuje dvojni učinek. Kožo nahrani s hranilnimi sestavinami in stimulira regeneracijo ter proizvodnjo naravnih encimov. Izdelki vsebujejo obilo vitaminov, provitaminov, koencimov in antioksidantov. Courtin izdelki za nego obraza, stopal in telesa temeljijo na olju čajevca (Tea Tree). Medicinske raziskave in praktična uporaba sta pokazali, da so učinki čajevca čudoviti, saj zelo uspešno pomagajo pri odpravljanju težav s kožo in stopali.”

dsc_2233

“Lepota je ženskam pomembna, vsaj v današnjem svetu. V Sloveniji sem bila presenečena, kako malo ženske koristijo kozmetične storitve. V Rusiji je to veliko bolj pogosto. Tukaj morda nikoli ne grejo na nego obraza, potem pa po 50. letu kar direktno k plastičnemu kirurgu, da jih pomlaja. Lepoto moraš vzdrževati skozi celo svoje življenje. S pravilno hrano, športom in tudi s kozmetičnimi storitvami in izdelki. Predvsem mlade puce, ki imajo težave s kožo in raje, kot bi prišle k nam po pomoč, nasvete in dobre izdelke, nanašajo razne pudre. Če na začetku nekaj malega vložiš vase, ne boš imela resnejših težav kasneje v življenju.”

Kaj pomaga ženski postati lepa? “Ljubezen, zdravje, podpora bližnjih in seveda vzdrževanje sebe s kozmetičnimi pripomočki. Morate izbrati pravo kozmetičarko in kozmetiko. Pomembno je, da si obraz dobro očistimo, najbolje z mlekom. Mleko ustreza vsem vrstam kože. Veliko ljudi uporablja peno, ki pa kožo izsuši. Tudi micelarne vodice so dobre. Potem pa nanesete tonik ali losion. Zvečer, odvisno od tipa kože, lahko najprej naneste serumom in potem, če je koža suha, čez 20 mintut še kremo.To je osnovna nega obraza za vsak dan.”
Moč črpa, ko vidi zadovoljne stranke in vesele ljudi. “Sem zelo odprta, direktna in vedno povem, kaj mislim. Res so včasih tudi neprijetne stvari, ampak želim si boljše za kolege, sebe in salon. Vidim, da si ne rabim vzeti vsega k srcu. Ni situacije, ki je ne bi mogli spremeniti. Vse, kar se zgodi, se mora in iz vsega se zgodi še boljše. To je moj način življenja. Če skozi razmišljaš, zakaj se je nekaj zgodilo, potem potegneš vse težave nase in se ne moreš razvijati. Karkoli se zgodi, moraš pustiti, saj drugače ne moreš iti naprej.”

dsc_2201

“Kako razumem življenje? Življenje in smisel življenja je moja družina. Mož in starši. Cenim vsak dan, ko smo skupaj. To so ljudje, ki jih imam rada in srečna sem, da so z mano. Predvsem pa mi je pomembno, da sem ob njih lahko takšna, kot sem. Ne se bi treba bati, ali bom naredila kakšno napako. To so ljudje, ki jim tudi najbolj zaupam. Lahko rečem samo, da si ne morem predstavljati boljših staršev, kot so moji, in ne boljšega moža, kot je moj (smeh).”

“Ni pomembno, ali imate čas ali ne. Pokličite svoje bližnje in jim povejte, kako pomembni so za vas. Povejte jim, koliko vam pomenijo. Oni so vse, kar imate, četudi vas vsi zapustijo.”

Victoria Babkova

“Ali menim, da sem uspešna? Sem mlada in mislim, da je vse to, kar sem dosegla pri svojih 25. letih, že veliko. V Sloveniji lahko tudi pri 30. letih srečaš še študente. Tega nisem navajena. V Rusiji sem univerzo zaključila pri 22. letih in tam ni takšne prakse, da bi kasneje delali izpite. Izpite narediš takrat, ko študiraš. In pri 23. letih se začne že odraslo življenje, iščeš že stalno službo. Vedno sem si želela biti neodvisna. Moj oče je podjetnik in tega sem bila navajena. Ko sem študirala, sem imela prakso v transportnem podjetju, vendar nisem izbrala očetove poti. Dobila pa sem veliko izkušenj, ki mi sedaj zelo koristijo.”

Victoria ima velike cilje in sanje za prihodnost. “Imam dva mala otroka (smeh). Kozmetični salon in center za izobraževanje. Želja glede centra za izobraževanje je, da dosežemo neki nivo tudi v drugih državah, predvsem v Avstriji in Bosni. V Sloveniji je že precej poznan. Kar pa se tiče kozmetičnega salona, ki je za zdaj samo v Mariboru, pa si želim imeti franšizne salone še v Celju, Ljubljani in drugih večjih mestih po Sloveniji. Mogoče počasi tudi v tujini, ampak živim v Sloveniji in si želim doseči svoje cilje najprej tukaj.

dsc_2214

“Sem človek, ki ima veliko projektov, zato hodim pozno spat in je zjutraj vsaka minuta spanja zelo pomembna. Raje sem brez zajtrka, da lahko še 10 minut pospim (smeh). Vedno pozno vstanem in potem hitim v službo. Ko imam čas, zelo rada kuham. Res uživam v kuhinji, še posebej, če smo zbrani vsi domači. Želim si, da starši pridejo živet v Slovenijo. Moj oče je bil v Sloveniji poslovno pred štirimi leti. Takrat se je zaljubil v Slovenijo in tako je čez pol leta pripeljal sem še mene in mamo. Lepo bi bilo, če bi bili skupaj.”

Božični čas je. In v vsej tej nakupovalni hektiki, pospravljanju, končevanju projektov in postavljanju ciljev za prihodnost nas lahko prav zgodba Victorie ponovno spomni, da so naše največje bogastvo naši najbližji. Oni bodo ostali, četudi nas vsi razočarajo. In to se nam v resnici v življenju tudi večkrat zgodi. Kot opomnik, da smo spet pozabili. A kaj, ko pa je prav njih najteže sprejeti takšne, kot so? Ali pa je to v resnici izgovor, ker ne sprejemamo sebe takšnih, kot smo? Z vsemi svojimi napakami, polomijami in neuspehi, pa tudi uspehi, pogumnimi dejanji, veselju, razigranosti. Včasih je svoje dobre lastnosti veliko težje sprejeti. Ko pa so nas vedno opominjali na tiste “slabe”. Zloščimo jih kot dragulje. Vzemimo jih v roke in jih občudujmo. Občudujmo sebe. In to bo lepota, ki bo iz nas žarela. Naravna lepota.

dsc_2236

Victoria podarja Yumi lashes tretma, ki je posebna nega trepalnic z vitamini, keratinom in proteini, trepalnice podaljša, odebeli in jih priviha navzgor. Rezultat so temnejše, gostejše daljše trepalnice, ki so privihane navzgor in dajejo vašim očem lepši pogled. Želim, da nagrajenki poudarimo njene čudovite oči na naraven način. Pa še malo jo bomo razvajale pri nas (smeh), da bo res poseben čas zanjo.

Kako do nagrade? V komentar na FB ali spletni strani napiši, KATERO KOZMETIKO UPORABLJAŠ? Izmed vseh komentarjev bomo izžrebali eno od vas. Veliko sreče:)
©Lucija Smolnik

One thought on “VICTORIA BABKOVA lepa in mlada lastnica Beauté kozmetičnega salona in Centra izobraževanj Yumi lashes, ki si upa sanjati velike sanje, žena in managerka, srčna, drzna in pogumna ter ženska, ki verjame v ženske kot naravne lepotice ©Lucija Smolnik

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s