NERINA DARMAN ženska globokih modrosti in mirnega duha, raziskovalka skrivnosti bivanja in sobivanja, mojstrica pretoka življenja in ženska, ob kateri si povzdignjen v novo zavedanje, od koder lahko poletiš ©Lucija Smolnik

“Svojo pot, ki me še dandanes zaznamuje, sem začela živeti že pri svojih desetih letih. Mama mi je takrat kupila knjigo Zemlja. Ta knjiga je bistveno vplivala na moje življenje. V knjigi je slika, ki prikazuje atmosfero. Zame je zgodovinska. Kot otrok sem jo opazovala, jo študirala in o njej razmišljala. To, kar uči, me je vse skozi privlačilo.”

Kasneje je postala uvoznica ionizatorjev, ki bogatijo prostor z zračnimi ioni. “V poslu sem res uspela. Po izobrazbi sem kemik in vedno me je zanimalo naravoslovje.” Po duši je Nerina raziskovalka in danes se poglobljeno ukvarja s Shumanovimi resonancami. “To je energija iz ozračja, ki nas napaja. Vidim, da se ljudje ne zavedamo dovolj, koliko smo napajani z energijo.”

In še ena knjiga je zaznamovala Nerino pri njenih štirinajstih letih Joga, znanost ljubezni slovenskega avtorja dr. Jurija Zalokarja. Knjigo ji je kupil oče, ko sta bila skupaj v knjigarni, ker ga je na poseben način pritegnila. “S to knjigo sem skozi otroštvo in najstništvo rastla, navdihujoče lepo so na straneh 69-83 opisane vrednote.”

4

Ti dve knjigi sta jo zaznamovali tudi kasneje v življenju, tako duhovno kot raziskovalno. Nerina je učila meditacijo, študirala Feng Shui, djotiš astrologijo, se ukvarjala z duhovnostjo in raziskovanjem na tak ali drugačen način. “Vse do današnjega dne, ko aktivno delam z zasebnim raziskovalnim centrom Agniviton v Ljubljani in Medicinskim centrom Paracelzus v Celju. Želim, da ljudi ozavestimo naravnega življenja in podpore z napravami in pripomočki, ki pomagajo, da življenje lažje teče.”

Ko je končala kemijsko šolo, se je ob delu vpisala na fakulteto. Vse ji je šlo od rok. Ko je končala študij, se je na fakulteti za kemijo zaposlila kot asistentka. Takrat pa je začutila neki prelom, tisti notranji občutek, da ji življenje gre dobro.”Kar naenkrat sem se zavedla. Sama sebi sem rekla:” Glej, glej, ti si ja carica (smeh).” Takrat sem videla, da česar koli bi se lotila, bi mi zagotovo šlo dobro od rok. Dobila sem tako zdravo samozavest. Videla sem, da sem si našla svoje mesto pod soncem. In bila sem hvaležna, da se imam možnost truditi ter da je moj trud vedno poplačan. To mi je dalo še večji zagon.”

6

Nerina je napisala tudi dve knjigi. “Tik preden sem zaključila svoj magistrski študij, je profesorja, ki je bil zame zadolžen, infarkt. Zelo dolgo ga ni bilo. In sem se odločila, da se lotim svoje prve knjige Blaženost bivanja. Če tako pomislim, nisem nikoli razmišljala o tem, da bi pisala knjigo. Lotila sem se je bolj iz praktičnega vidika. Kako vse to, kar vem, zapakirati v eno celoto. Kar jaz vidim kot celoto. In ta vizija je bila tako močna, da sem samo sedla za računalnik in pisala. In dve leti za tem, je nastala še ena, Iskra izvora. Prva je bolj filozofska, ta druga pa bolj praktična. Ko ljubiš življenje, ko se ti ni težko potruditi, ko premagaš stiske, potem dobiš nagrado. Vedno. Ko najdeš sebe skozi to, kar počneš, občutiš svojo vrednost.”

Življenje razume kot pretok. Pretok življenja, energije in zavesti. “Na vseh področjih življenja človek potrebuje pretok. Fizično in psihično se počutimo dobro, kadar imamo pretok. Kadar pa ta pretok zablokira, ker pridejo nevšečnosti, ali pa je tudi v nas samih kakšna zanka in nismo pretočni. Če na kakšnem področju življenja človek sam zavestno izklopi pretok, reče morda, da ne potrebuje kariere, morda partnerja, ki ga podpira, stika s sorodniki, reče, da ni za zvezo, da tako ne potrebuje dobre službe…, ni izpolnjen, nekje znotraj ga tišči. Zato rečejo, da je tesno. Tesno je zato, ker pozornost ne potuje skozi. Tudi, kadar so slabe okoliščine, si moramo dovoliti pretok. Tudi bolečino in trpljenje je treba znati izkusiti. Potem smo šele lahko zares srečni. Živimo zato, da se tega pretoka čim bolj zavedamo in ga oskrbujemo. Zaslužimo si živeti v zdravem bitju. In pretočno bitje je zdravo.”

5

Nerina pravi, da moramo življenje ljubiti bolj kot težave same. In če ga ljubiš tako, si pretočen za spravo in odpuščanje, ki je darilo življenja.

“Ljubezen je tista, ki ti da to moč, da lahko razpreš jadra življenja.”

Nerina Darman

Sprava v srcu. Nerina čuti to kot namen življenja. “Živeti v spravi ne glede na to, da življenje ni nikoli popolno. To notranje osvobajanje in notranja pot k tej spravi in življenje na zunaj morata biti čim bolj usklajena. Da se pomiriš s svetom in se soočiš, ko je to potrebno.” To je Nerinino vodilo v življenju.

3

“Ko se ženeš, narediš veliko dobrega, si pa tudi kaj nehote škodiš. Pridejo situacije, ljube in neljube. Ko prideš v ta bolj seniorska leta, začneš o tem bolj razmišljati. In takrat sem se govorila misel “Vodi me v zemeljsko in nebeško svobodo.” Več kot leto dni sem živela s to mislijo vsak dan. Zemeljska svoboda je v tem, da si uspešen in zadovoljen, brez da si preveč ujet v posel in službo, nebeška svoboda pa zato, ker sem videla, da sam daš neko veljavo ljudem ali stvarem in potem vidiš, da je votlo. Rabiš to svobodo, da sam sebe ne hecaš (smeh). Želela sem nekako preseči samo sebe. In takrat me je poklicala znanka in me povabila na svetovno duhovno konferenco Be good. Do good. Be one. v Indijo, v Kirpal Sagar – Unity of Man. Začutila sem, da moram biti tam. To je zame bilo darilo življenja. Tista njihova doktrina mi je prišla res blizu. Iz tega danes živim in s tem v srcu tudi vsakemu svetujem. In sicer 5 mojstrskih vrednot, ki so neke vrste filtri v življenju, kako ravnati, ko ocenjuješ situacije znotraj sebe in se skozi to osvobajaš. Vsaka misel, vsak občutek gre čez te filtre.”

Nerina z nami z veseljem deli teh 5 mojstrskih vrednot. Prva je ISKANJE RESNICE. Da ne nasedaš preveč svojim utvaram ali razmišljanjem drugih, saj ni nujno, da je to dejanska resnica. Najti moramo osvobajajočo resnico življenja. Druga je, da to DELAŠ KROTKO, brez nastrojenosti, kritiziranja in kakršnegakoli nasilja. Tretja je LJUBEZEN ZA VSE, BREZ OMALOVAŽEVANJA, BREZ POVELIČEVANJA, da nikoli ne omalovažuješ nikogar, da se nimaš za več nad drugimi, ne omalovažuješ življenja v sebi ali drugih ter ne gledaš na druge ali na stvari poveličano kot na božanstvo, ker postaneš suženj življenja. Četrta je ČISTOST IN ZMERNOST, mentalna higijena, da ne pretiravaš v ničemer in živiš zmerno. Peta pa je SLUŽENJE, da daš včasih svoj čas, pozornost in energijo na voljo in drugemu pomagaš stopiti na višjo raven duhovnosti.

1

“Verjamem v življenje. Življenje je zame Bog. Življenje ima zakonitosti. In ko te zakonitosti spoznavaš in raziskuješ to uganko življenja, je nekaj res zelo nenavadnega. Življenje imam rada in se trudim, da ga vzdržujem v sebi in v drugih, kolikor le gre. Moč črpam iz tega, ker verjamem, da če si v službi življenja, te življenje znotraj poboža z enim dobrim počutjem tudi takrat, ko ni vse rožnato. Verjamem, da to je. Ker to čutim in tu notri potujem.”

V tem letu si želim, da bi ta projekt, ki ga delam s Paracelzusom doživel razcvet.

Srečanje z Nerino te vedno, ampak res vedno obogati. Med pogovorom z njo doživiš svoj razcvet. Ko veš, da ti manjka samo en tisti “aha” trenutek, samo en majhen košček sestavljanke, je Nerina tista, ki dopolni tvoj mozaik življenja. In potem razumeš. Vse dobi svoj smisel. Ti dobiš svoj smisel. Potem lahko stopiš ven, si poravnaš svoja krila in poletiš.

dsc_7262

Nerina podarja Bionis. To je naprava, ki ustvarja Shumannovo resonanco, ki utripa s frekvenco 8 Hz in ustvarja alfa valovanje. Bionis poveže levo in desno polovico možganov, da lahko zavestno potujemo notranje in ustvari tisto prodorno moč, ki jo v življenju potrebujemo. Prav tako nas varuje pred elektro smogom, blaži učinke stresa in pomaga, da smo prizemljeni. In ker je res zelo zanimiva gospa, te bo peljala še na kavo, da se bolje spoznata. Če pa ji boš zaupala še svoje osebne podatke, bo pogovor še bolj usmerjen nate. Torej Bionis z osebnim svetovanjem.

Kako do nagrade? V komentar na FB ali spletni strani napiši,  ali si dovzetna za energije, ki te obdajajo. Izmed vseh komentarjev bomo v petek izžrebali eno od vas. Veliko sreče:)
©Lucija Smolnik

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s