JASNA KOČEVAR refleksoterapevtka, ki zdravi telo in srce, delovna, strastna in iskrena ženska, predana partnerka, mama, prijateljica, ženska s posebnim smislom za humor, s katerim ti predoči točno to, kar moraš slišati ©Lucija Smolnik

Jasna se ukvarja z masažami, refleksoterapija je njena specialnost. Je tudi v komisiji za certificiranje refleksoterapevtov, vodi različne tečaje maserjev in je tudi avtorica internega priročnika o masažah. In zelo rada pleše.

“Ta trenutek je moj najbolj vroči projekt setaviti masažo po Jasni (smeh).” Ko jo vprašam, kaj jo zadržuje, prizna, da ji zaradi dela res primanjkuje časa, pa tudi sedenje za računalnikom ni ravno njena vrlina. “Sama organizacija, ker nisem najbolj organizacijski tip. Potrebujem nekoga, ki mi bo dal to spodbudo ali me tega naučil.”

3

“Življenje je zame strast. Vse, kar je lepo, doživljam strastno. Karkoli počneš, moraš biti pri tem strasten. In seveda srčen. In ne preračunljiv. Ni preračunljivosti. Nikoli ne razmišljam, če nekaj dam, kaj bom dobila nazaj. Vedno dam s srcem, ker sem se tako odločila.”

Jasna je posebna po svoji odkritosti. “Mislim, da je to navsezadnje tudi iskrenost. Vedno povem, kaj si mislim in kaj čutim, vendar na spoštljiv način.” Njena posebnost pa je tudi zanimiv smisel za situacijski humor. Kdor pozna Jasno lahko potrdi, da so njeni komentarji res nekaj posebnega. “Te zgodbe nastajajo v moji glavi. Ne vem, od kod pridejo. Vedno pa se navezujejo na neko aktualno situacijo. In še to na smešen način.”

V otroštvu ji ni bilo lahko. “Starša sta šla narazen, povrh vsega pa se je še oče ponesrečil. Takrat moraš stati na trdnih nogah. In kaj še, morala sem zelo hitro delati, da sem sploh lahko živela. Pri mojih starših ni bilo otroštva v igralnicah.” Delati je začela že pri svojih 15. letih. “Skozi delo sem se najbolj izpilila in tudi največ naučila. To je bilo tisto, kar me je v življenju najbolj zaznamovalo. Delo. Naučiš se stati za sabo. Tudi, če pobiram kozarce po mizah, sem še vedno jaz, Jasna, človek, ki si zasluži biti vreden.” Tudi zato ne pozna tega, da nekaj ne gre. Vedno najde pot, da naredi, kar si zamisli. Skozi svoje življenje se je naučila odgovornosti, poguma in borbenosti.

Ko je bila mlada, je predvsem ni skrbelo, kaj bo jutri. “Vedno sem živela za danes. Nikoli nisem razmišljala, kaj bo jutri. Pa so mi rekli, da je to slabo in da moram razmišljati o prihodnosti. In jaz sem jim verjela (smeh). Tako sem začela iskati neko sigurnost.”

1

Jasna sama zase meni, da je uspešna ženska. “Glede na to, da sem začela pred 9 leti, imela 2 stranki na teden, da sem to delala dobesedno s svojimi golimi rokami, bi lahko rekla, da sem zelo uspešna. Šlo je počasi. Potrebovala sem 3 leta, da sem si sama zaslužim plačo in da mi je še nekaj malega ostalo. Zdaj od tega živim in si lahko privoščim tudi kakšen odštekan vikend s puncami na morju (smeh).”

Jasna v življenju ni žal za nič. Ker ima zdaj vse. “Ne mislim v materialnem smislu, ampak tisto zadovoljstvo v srcu. Vendar neka osebnostna rast mora biti, ne moreš si dovoliti in obstati, da te trenutna situacija zadovolji. V življenju moraš imeti vizijo. Ko bom pretekla svojih prvih 10 kilometrov, bo padla še ena meja. Ker tečem pa res ne rada (smeh).”

Med delovnimi dnevi prihaja domov okoli 11. ure zvečer. “Sploh, ko je zima, si včasih mislim, le kaj mi je treba hoditi po snegu in mrazu s to mojo veliko torbo (op.a. masažno mizo in pripomočki). Pa se vse obrestuje. Po moje bi bila najbolj nesrečna, če bi sedela doma in ne bi nič delala.” Delala je res veliko različnih stvari, med drugim tudi v prodajalni s spodnjim perilom. “Manjkala pa mi je neka globina. Taki odnosi z ljudmi so sicer prijetni, vendar pa so zgolj površinski. Kadar delamo za druge, je na prvem mestu vedno in samo “prodaj in boš vreden”. To me je vedno zelo motilo. Jaz pa zdaj “dajem in sem vredna”. To pa je zame velika razlika. Saj si tudi jaz znam postaviti ceno, ni pa to zame vse.” Do tega uspeha je prišla s svojo delavnostjo in izobraževanjem.

“Začni delati takoj. Zdaj je popoln trenutek.”
Jasna Kočevar

“Moj namen v življenju? Sem ženska z dotiki, ki zdravijo. Zato sem tu.”

2

“Kadar pride grenkoba kakih malo bolj sivih dni, se spomnim, v čem pa dejansko uživam. Največja potrditev so zadovoljne stranke, ki ostajajo. To je točka, ki me lahko dvigne najvišje. Mislim, da je to hrana za vse poslovne ženske, za vse, ki delamo v podjetništvu. Da si dober in tvoje stranke to izkusijo in so ti zato zveste.”

Jasna ima zanimiv ritual. Ko se usede v avto, reče: ”Stari, saj boma (smeh). Danes pa res bova.” Drugače pa najraje pije kavo sredi centra mesta in opazuje ljudi.
“V prvi vrsti mi moč daje moja družina, predvsem moj partner. On je tisti, ki mi vedno, ampak res vedno, stoji ob strani. Vedno mi pove, kadar “ga vsekam mimo”, ker udari po mizi ob pravem času, ker jaz znam včasih leteti in biti nerealna in ker mi daje podporo, da lahko delam. Ni ljubosumen, saj se zaradi narave dela dotikam teles, tudi moških. In zato lahko svobodno diham in delam.”

“Vsi ljudje so dotakljivi. Nihče ni nedotakljiv. In med dotikom se seveda prepletejo različne energije. Najlažje se negativnih energij očistim s športom. Včasih sem poskušala vse mogoče, se trla s soljo, hodila k bioenergetiku,… Saj pomaga, je pa šport tisti, ki je daleč najboljši. Srce mora delati.” Za vikend Jasne ne boste videli v trgovini. Umakne se v idilo svojega doma sredi narave. To jo napaja z novo energijo.

5

Nikoli si ni dopustila res sanjati. “Morda tudi zaradi tega, ker sem zaradi dela bila prizemljena, pa tudi nekako tega nisem dobila ne v družini in ne v okolju, v katerem sem živela. Nekako je bilo delo tisto, ki je zame imelo največji pomen.” Danes sanja, da ima vsak letni čas kratek dopust, bolj odklop od misli in okolja vsakdana. Je pa njen cilj še letos odpeljati svojega partnerja v Pariz.

Ko te Jasna dobi v roke, si to zagotovo zapomniš:) In nima samo čudežnih rok, ki zdravijo, njena pristna in pozitivna energija je tista, ki predvsem boža tvojo dušo. Da se odpre in ti da priložnost biti boljši človek. Jasna je ženska, ob kateri se počutiš res ti, četudi samo z dotikom zlahka prebere tudi vse tvoje temne strani:)

Jasna podarja refleksno masažo stopal in podrobno razlago vsega, kar sodi zraven. Torej lahko veliko sprašujete:) In pride seveda na dom.

Kako do nagrade? V komentar na spletni in FB strani napiši, kaj si to leto naredila dobrega zase. Samo zase. Izmed vseh komentarjev bomo v petek izžrebali eno od vas. Veliko sreče:)

©Lucija Smolnik

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s