LENJA FARAGUNA lepa nosečka z nežno, navdihujočo energijo, novopečena prlečka, marCAREting & brand coachinja, ki zbrusi tvoj poslovni diamant, da lahko sveti svetu, ti prinese finančno in srčno obilje, predvsem pa kapitanka svojega življenja ©Lucija Smolnik

Lenja, novopečena prlečka, preseljena v eno lepo vas pred Ormožem, kjer iz dnevne sobe gleda grad iz 13. stoletja. Podjetnica in nosečka, ki skuša podjetnice spomniti na njihov poslovni diamant. “V enem trenutku sem imela dovolj tega, da mnoge ženske ostajajo nevidne, kot da bi bila to neka varovana slovenska skrivnost. Ni težava, da dandanes nimamo dobrih idej ali krasnih produktov in storitev, ampak ženske preprosto tega ne znajo povedati svetu, zato jih poskušam s pomočjo mojega marCAREting koncepta peljati na ocean uspeha, ki jim bo prinesel ne samo finančnega, ampak tudi srčno obilje.”

V otroštvu je bila vsepovsod aktivna; ritmika, košarka, šah, balet, glasbena šola, novinarstvo, pevski zbor. Njeno mladost pa je najbolj zaznamovalo to, da sta ji starša dala svobodo in je šla študirat v tujino. Začela je na Dunaju, nadaljevala v Londonu, Grazu, potem pa kot štipendistka v Parizu. “Večkrat sem se sekirala, da študiram 10 let, da bi mogla biti že konec, vsi so že doštudirali, moj magisterij pa se je še kar vlekel. Ampak to, da sem doživela London sama pri dvajsetih, kot au-pair skrbela za tri otroke, se jokala, ker sem se počutila najbolj sama na tem svetu, si pekla torte za rojstni dan…vse to ti da tako širino. Da lahko, kot je rekel Ernest Hemingway: “If you are lucky enough to have lived in Paris as a young man, then wherever you go for the rest of your life, it stays with you, for Paris is a moveable feast.” doživiš Pariz kot mladi človek, to je eden izmed večjih stvari, za katere sem hvaležna.  Tam sem doživela pravo pariško romantično ljubezen in sem resnično uživala.” Vse to ji danes daje energijo, da živi location – free lajf.

DSC_3801

Verjame, da je popolnoma vsak odgovoren za svoje življenje, da prevečkrat igramo žrtev in iščemo izgovore: ne morem, ker sem v Sloveniji, ker sem v Mariboru, ker moram sama skrbeti za vse, ne morem, ker še nimam kamere, s katero se bom posnela,….”Varja Kališnik me uči, da je ena izmed večjih kug, da smo radi žrtve, namesto da bi bili kreatorji. Slovenkam želim sporočiti, da ste kapitanke svoje ladje – življenja – v vsakem trenutku. Verjamem, da imamo vsi svoj unikatni diamant in zato želim, da ga vidijo in dajo svetu, ker nas svet potrebuje in se popolnoma vsak lahko od drugega kaj nauči in si lahko pomagamo iti naprej v življenju.”

“Včasih sem se že vnaprej sekirala, kaj bo, ampak zdaj se zavestno učim, da tega več ne počnem. Izjemno hitro znam reševati sebe iz negativnih misli.” Pri tem ji pomaga vaja, ki se jo je naučila od Varje Kališnik in jo z veseljem deli z nami.

Ko imaš konflikt z nekom, moraš narediti popolno nasprotje tistega, kar tisti trenutek čutiš, kar ti tvoj ego govori. In govori ti: “Kak si smotan, kako mi greš na živce…uboga jaz…” Takrat si rečeš:”Ti si velik, jaz sem majhna.” Vedno sta dve resnici in če resnično želiš rešit to situacijo, se moraš spraviti na njegovo frekvenco ter mu pošiljati pozitivne vibracije:”Bodi zdrav, bodi srečen, bodi dobro in hvaležna sem, da si v mojem življenju”. Tako predvsem sebe spravljaš v pozitivna čustva.

DSC_3754

Opaža, da se ljudje, podjetniki pogosto skrivajo za blagovno znamko, za produkti in storitvami, ne pokažejo, kdo so v resnici. Tudi sama se je dolgo skrivala za Mestom poslovnih diamantov, radijskim oglaševanjem. Prelomnica v njenem poslovnem življenju se je zgodila, ko je samo sebe začela “golo” dajati ljudem. “Ugotovila sem, da dokler sem jaz izpostavljala svoje znanje, ljudje niso našli prave povezave z mano. Ko pa sem jim začela razlagati o projektih, ki niso uspeli in kako sem na teh izkušnjah začela delati nove projekte, ko sem golo iskreno govorila o tem, so oni lahko bili goli iskreni do mene.”

Najbolj iskrena in zanimiva pot je njena pot do zanositve. Na otročku je delala 9 let. In teh 9 let jo je naučilo veliko, ne samo o življenju, o ljubezni, ampak predvsem o sami sebi in tudi o poslu. “Največja stvar, ki sem se je naučila je, da so moje misli bile moja največja kontracepcija. Govorim o tem, da ni bilo nobenega zdravstvenega razloga, da nisem mogla zanositi, sram me je bilo, da jaz kot zdrava ženska ne morem dati sebi in partnerju otroka.” V nekem trenutku ji je bilo težko o tem govoriti celo s svojim partnerjem.

Vse se je spremenilo, ko je bila na predavanju Marise Peer, kjer je presenečena ugotovila, da je v bistvu sama sebi največja kontracepcija. “Ali te je strah, da bo otrok spremenil in popolnoma v drugo smer peljal tvoje življenje?” je bilo vprašanje, ki je pomenilo prelom. “Odkar sem začela delati, so projekti bili moje bebice in to je bilo zakoreninjeno v meni. Če zdaj jaz toliko let truda vržem proč, ne bo več nič isto in jaz več ne bom jaz in jaz več ne bom imela vrednosti. Zjokala sem se kar nekajkrat in prvič v življenju sem se lahko s partnerjem, s katerim sva delala na otroku iskreno pogovarjala o vsem. Na predavanju sem bila 14. oktobra, z Miranom pa sva 14. decembra izvedla, da sem noseča. Čudež!”

In kot čudež dojema tudi življenje. Ne samo to, da se v njej dogaja čudež, ko je iz enega poljuba začel rasti otrok, ki vsak dan komunicira z njo, tudi poslovno. “Možnost, da smo se rodili tukaj in zdaj je 1:400 trilijonov. Mislim, da bi se mogli tako tudi obnašati sami do sebe in do drugih.”

“You are your own Captain.”
Lenja Faraguna

Moč črpa iz sebe. “V meni resnično nikoli ni umrlo upanje, da nekaj ni mogoče, ne glede na to, v kakem šitu sem bila.” Inspirirajo jo ljudje, ki imajo enake življenjske nazore in prepričanja kot jih ima sama.

DSC_3763

Lenjin najbolj vroči projekt je, da avgusta pričaka svojega malega princa ❤ ter se trudi biti 466 % predana in srečna mama, poslovno pa na dan mladosti odpira novo online marCAREtinško akademijo za 39 podjetnic. To je akademija, kjer se bodo ženske podjetnice naučile vse to, kar imajo v sebi, o svojem produktu, o storitvah, sanjah….prevesti v svojo diamantno zgodbo. Na koncu bodo imele napisano novo spletno stran. Akademija poteka online, preko videov, delovnega gradiva in online coachinga.

“Od mene dobijo formulo, vse moje znanje zadnjih 15 let. Razvijala se je preko mojega dela in napak, ki sem jih delala, da vodim nekoga od tega, da je neviden, da pride v spotlight. Spotlight ne samo za druge, ampak predvsem za sebe. In mislim, da je to največja težava, da me v same sebe ne verjamemo. Vse tvoje izkušnje, the shit and the glory part, vse tvoje znanje, talenti, vse tvoje strasti, tvoj življenjske vrednote/načela, povezana s tvojim produktom ali storitvijo ustvarijo ta tvoj unikten diamant, ki ga svet potrebuje. That’s it!”

Lenja, srčna in golo iskrena o sebi. MarCAREtinška boginja, ki pomaga zasvetiti vašemu diamantu in vas brcniti v ta zadnjo, da se končno premaknete iz cone udobja. Nosečka, worldchangerka, ki se stopi ob glasbi Xavierja Nandooja ter srečna novopečena prlečka, ki verjame, da brez shit ni glory. Uf, ženska in pol, no cela:)

 

 

DSC_3778

Lenjino DARILO je “Ti si Kapitanka. Jaz tvoj kompas.”, in sicer 1 mesto na njeni čisto novi, prvi taki ONLINE Akademiji za revolucionarni marCAREting & re-birth tvojega branda“, paket: ON BOARD DELUXE v vrednosti 997€. Začetek vpisa v Akademijo je 25. maj 2016. Traja tako dolgo, koliko časa si boš zanjo vzela sama! Sicer pa vsebuje 7 modulov, ki jih lahko delaš tedensko po Lenjinih navodilih (priporočljivo) ali naenkrat. Vrednost Akademije z vsemi bonusi in darili: 4.500 EUR, sama Akademija “ON BOARD DELUXE” 997 EUR, paket “AT CAPTAIN’S VIP TABLE” pa 1.997 EUR.

Rezultat Akademije zate:
1. Slovenija ali svet te skozi tvoj super človeški marketing spoznavata kdo ti v resnici si in se vedno bolj zaljubljata vate (in odpirata svoja srca, misli in denarnice)
2. Dnevno dobivaš zahvale, naročila, si inspiracija, si učitelj/ica, si prijateljica klientom, ki te obožujejo in so tvoji (prostovoljni) ambasadorji (tržniki)
3. Marketing zate več ni znanstvena fanstastika ali obisk pri zobozdravniku, ampak iskren, človeški “pogovor” med teboj, ki nudiš izjemen produkt/storitev ter izkušnjo in nekom, ki to potrebuje za boljši lajf (po jasnih formulah by me)
4. Nikoli več ne delaš z ljudmi, ki želijo tebe in tvoj produkt/storitev samo zaradi popustov ali s teboj želijo poslovno “ljubezen” za eno noč
5. Tvoja spletna stran je wow – živa, avtentična, inspiracijska, informativna in prodajna! AMEN.
6. Na tržišču, v tvoji zasičeni branži, nisi več samo “ena izmed” ponudnic, v sivem povprečju. Si unikaten diamant in od zdaj naprej vedno vidna pravim klientom, za katere tvoja blagovna znamka postane 1. ime, na katerega pomislijo, ko iščejo nekaj v tvoji branži

Za koga je to darilo?
1. zate, ki že zdaj (skoraj v celoti 🙂 obožuješ svoj lajf in svoj posel, a čutiš, da še sebi in svetu nisi pokazala tvojega 466-odstotnega poslovnega/osebnega potenciala
2. zate, ki si ZDAJ “nosečka” z izjemno poslovno idejo, ZDAJ si pripravljena, da svet sliši tvojo (poslovno/življenjsko) zgodbo in kupi tvoj produkt/storitev, ker veš, da jim lahko s tem spremeniš lajf, a čutiš potrebo po drugačni komunikaciji – želiš korak po korak formulo za učinkovit, moderen, ne-kričeč in cenovno prostitucijski marketing, da jo “rodiš” v svet
2. zate, ki želiš delati samo še s klienti, ki jih obožuješ in oni tebe (in tudi lepo plačajo kar nudiš, brez pogojevanja s popusti)
3. želiš uživati v marketingu, ga delati z večjo lahkoto, ljubeznijo, preprostostjo, po jasni formuli, korak po korak.
4. zate, ki veš, da mora tvoja spletna stran informirati, inspirirati in prodajati, tvoja pa je zastarela in želiš novo vsebino in look, moderno, drugačno – avtentično tvojo, po formuli, ki ti jo dam za vsako podstran posebej
5. zate, ki veš, da si Kapitanka svojega življenja in posla sama, jaz sem samo tvoj kompas, da ta tvoj poslovni diamant čim hitreje, z večjo lahkotnostjo, fokusom in ljubeznijo pokaževa klientom, ki te zunaj čakajo, pa te do sedaj niso mogli najti.
6. zate, ki ne sanjaš, ampak sanjaš/vizualiziraš in greš v akcijo.

Kako se prijaviš in greš v akcijo?
Do ponedeljka, 25. aprila, pošlješ PISMO (napisano na roke) na mag. Lenja Faraguna, Mihovci 9, 2274 Velika Nedelja (pošta pluje cca. 1 dan 😉 Scan ali fotko pisma pa za vsak slučaj (da ne bo pisem zadržal naš poštar Tomi 😉 na hello@lenja.fm in odgovoriš na 9 vprašanj (res vseh 9:)
1. Kdo si (ime in priimek) in kaj delaš (opiši svoj posel/biznis v enem stavku) + tvoj kontakt
2. (nadaljuj stavek) Verjamem v …
3. Želela bi živeti v svetu, kjer …
4. Zakaj ravno zdaj potrebuješ to znanje?
5. Tvoj najljuši TED talk in zakaj?
6. Kaj tebi pomeni marketing? (kako nanj gledaš, kakšen odnos imaš do njega, ga delaš sama ali zate dela nekdo drug?, … daj si duška z opisovanjem – imam all the time in the world to poslušat:)
7. Tvoja zdajšnja spletna stran je (dodaj link) (kdo je pisal tekste, kdaj si jo naredila, kaj ti je všeč in kaj ne)
8. Kje, pri kom, na katero temo si se nazadnje izobraževala in kaj je bil tvoj največji AHA TRENUTEK na tem izobraževanju? (kdaj je to bilo)
9. Zakaj si se našla v mojih besedah?

Dear Captains, z Lenjo se laho družite na FB: mag. Lenja Faraguna – I see your diamond, dear!

©Lucija Smolnik

Komentiraj