GORDANA GRANDOŠEK WHIDDON plesalka, kreatorka, obožuje Slovenijo in svojo psičko Buddy, veličastna ženska z močnim zavedanjem življenja, svetovna popotnica in dama, ki zmore brez oklevanja stopiti iz rdeče preproge na zelene travnike svoje kmetije ©Lucija Smolnik

Goga je profesionalna plesalka standardno ameriških plesov. Pleše že celo svoje življenje. Delala je s Kevinom Spacey-jem, Lady Gaga in Take That. Skupaj z možem Trentom, ki je bil plesni partner Pixie Lott na BBC-jevem plesnem šovu Strictly Come Dancing, sta prepotovala svet s šovom Burn The Floor kot vodilna plesalca in managerja in tudi plesala na Broadwayu. Skupaj sta tudi koreografirala za You Think You Can Dance Australia in Vietnam, plesala v Dancing With The Stars Australia, Slovenia, USA, England ter ustvarila in producirala lasten šov Satisfaction On A Dance Floor kar pet krat.

Zase pravi, da je zaljubljena v ples, življenje in ustvarjanje. Rada bere, kuha, preureja svoja domovanja, vrtnari in še posebej rada šiva. “Šivanje je zame meditacija. Vse delam po intuiciji. Ko vidim blago takoj čutim, kakšno obleko bom naredila. Nikoli prej ne skiciram, vse delam po občutku.” Goga si že od 15. leta šiva obleke za nastope, zdaj pa tudi vedno več večerne obleke, ki so njena največja strast. Prav konec marca je širši javnosti v mariborskem Luftu prvič predstavila svoje kreacije, ki se skrivajo za blagovno znamko GGW. “Ustvarjanje je zame življenje, tako živiva oba s Trentom. Samo, da ni preveč matematike zraven!” se nasmeje.

DSC_2257 2

Otroštva se ne spomni veliko, samo tu in tam kakšnega dogodka. “Mama je vse dala za naju z bratom. Spomnim se, da mi je kupila novo plesno obleko za 2.000 mark, ki sem jo posodila bratovi plesalki za tekmovanje v Nemčiji. Midve z mamo pa sva doma iskali denar po žepih, da bi kupili kvas in spekli kruh. Zavedam se, kako hudo je bilo tudi mami takrat in zato ji bom vedno hvaležna in sem vesela, da sem vse to izkusila, saj zato vse se bolj cenim.”

Mogoče ima Goga tudi zato tako močno voljo. Nikoli se ne vda, vedno gre do konca. Ko je bila mala je oboževala filme, v katerih so plesali, ni pa imela nobenih pričakovanj. Plesati je pravzaprav začela zaradi starejšega brata, ki je prav tako plesal, ko ji je bilo 11 let. “Takrat smo vsi v Mariboru plesali. Sem pa vedno rekla, da od plesa ne bom živela.” Prav zanimivo, kako jo življenje vsakič znova preseneti. Vedno se obrača po svojih poteh mimo njenih pričakovanj. Zato s Trentom poskušata živeti vsak dan, kot da je njun zadnji. Sploh, kadar je na njuni kmetiji, se globoko zaveda, da je življenje lepo. “Verjamem v ljubezen, v nekaj večjega od nas in vem, da je zame vedno poskrbljeno.”

“V Los Angelesu mi je bilo težko, v bistvu sva bila takrat prvič res sama. Videla sem veliko brezdomcev, ki ti dajo misliti, da v življenju nikoli ne veš, kaj se ti lahko zgodi. Zato globoko spoštujem življenje.”

DSC_2276 2

Obožuje glamur in rdečo preprogo. Na neki način te posrka vase. Čas in življenje dobita drugačno dimenzijo.“Še danes ne vem, ali sem na pravi poti v življenju. Morda je to tudi zato, ker od sebe vedno znova pričakujem nemogoče.” Je perfekcionistka, ki izpili vse svoje kreacije do vrhunskosti. In še vedno vsakič znova sliši tistega notranjega kritizerja, ki v njej vzbuja občutek, da ni dovolj dobra. “Pri plesu ga poskušam ignorirati in se v mislih prestavim v okolje, kjer ta ples plešejo. Ko pleševa rumbo, si predstavljam, da sva na Kubi. In potem me ta občutek potegne ven.” Vedno znova se uči, kako se bolj ceniti, bolj verjeti vase in si zaupati.

Zaveda se, kako je, če imaš nekoga, ki verjame vate, ki ti tudi finančno podpira, da lahko slediš svojim sanjam, da se lahko razvijaš in ustvarjaš. Tako tudi s Trentom finančno in moralno pomagata različnim ljudem. Organizirata veliko dobrodelnih dogodkov in plesov po Angliji in tudi v Sloveniji. Ker imata ljubko Stafford teierko Buddy in obožujeta živali, sta veliko naredila tudi za to, da bi se živali bolje počutile na tem planetu. Buddy je najdenka in z njima je prepotovala že ves svet. Je tudi glavni lik v njeni prvi knjigi za otroke. Knjiga bo na zabaven način opisala njuno življenje preko psičke Buddy, na primer kako je Buddy spoznala svoje starše, kako je Buddy prvič odpotovala v Ameriko in spodbuja otroke naj sledijo svojim sanjam. Ljubi Slovenijo, kjer tudi živi in ustvarja svoje modne kreacije.

“Cilj v tem letu je, da se ne “ženem” tako zelo in poskušam bolj zaužiti življenje samo. Nimam nobenih velikih pričakovanj, želim se prepustiti toku in uživati.” Čeprav pa si je s prvim modnim sprehodom te pomladi ponovno postavila visok cilj v modni industriji. Želi, da njena blagovna znamka GGW prodre na svetovne trge. Kako da ne, njene kracije nosi tudi svetovna zvezda, pevka Pixie Lott.

DSC_2258 2

“Moje najbolj drzne sanje so ustvariti modni šov na ravni Victoria’s Secret. Ne klasično modno revijo, ampak “rrrrrr”, šov poln energije, glasbe, celebration of music, dance and fashion!”

Goga, tako jo kličejo njeni najbližji, je najbolj pristen izraz prvinskosti in veličastnosti v eni sami osebi. Sreča, iz katere živi, odseva v vsem, kar ustvarja. Ples je njeno življenje. Ženska, ki ne pozna mej, ne krajevno in ne v glavi. Ženska, ki se iz glamurozne dive, ko se v vrtoglavih petkah sprehaja po rdeči preprogi slavnih, prelevi v čutno, globoko hvaležno deklico, ki bosih nog teka po rosni zeleni travi. In ženska, s katero bi si res želele na kavo, ker bi od mize vstale svetlejše, pogumnejše in drznejše.

“Živi vsak dan, kot da je tvoj zadnji!.”
Gordana Grandošek Whiddon

Gogino darilo je GLAMUROZNA KREACIJA. Eni ženski bo podarila glamurozno obleko, kreirano in sešito po meri. Nagrajenka bo spoznala Gogo pri kreiranju, lahko bo videla celoten proces nastajanja obleke in deležna bo tudi končnega stiliranja za dogodek, na katerem bo obleko nosila.

Kako do nagrade? V komentar pod to objavo napiši odgovor na vprašanje ZAKAJ JE ŽIVLJENJE ZAME DAR? V petek bo Goga izžrebala srečno nagrajenko. Sodeluj, deli, komentiraj! Vso srečo:)

Najino darilo zate pa je https://www.youtube.com/watch?v=UafIcxwBInE. Always choose love ❤

Več o Gordani Grandošek Whiddon najdeš na spodnjih povezavah:

http://www.trent-gordana.com

http://www.livelovedancecreate.com/blog/

© Lucija Smolnik

Komentiraj