SIMONA LOBNIK AMBROŽIČ direktorica podjetja EVRA in odgovorna urednica Revije Direktor, zelo komunikativna, pozitivna in energična ženska, svetovalka vodstvenemu menedžmentu in ženska, ki vam pomaga postati najboljša različica samega sebe ©Lucija Smolnik

“Sem kakršna sem, preprosto jaz (smeh). Simona, mama, žena, prijateljica in poslovna ženska. Znam prisluhniti in slišati, znam pa tudi svetovati, zasebno ali poslovno, kar se pri meni mnogokrat prepleta. Pomemben pa je tisti klik, ki ti pomaga preklopiti med obema. Posameznike, s katerimi delam, učim, kako zelo je pomembno to zavedanje, da ko si doma, bodi doma ne samo telesno, pač pa tudi z mislimi in enako velja za posel. Ni vedno preprosto, se pa da z voljo, vztrajnostjo, odločitvijo. Tudi sama se v tem še vedno nenehno urim (smeh). A pomembno je, da smo v ravnovesju, da to kar govorimo tudi živimo. Kar je včasih kar izziv.”

dsc_1913

“Zagotovo nas že kot otroke določene lastnosti bolj definirajo. Spomnim se sebe, kot sedemletne deklice, kako sem s kredo risala na pločevinasto steno našega blokovskega balkona, zame je ta predstavljala šolsko tablo, moja nekaj let mlajša sestra, pa je morala biti vzorna učenka. Ni slučajno, da me je v zreli dobi zaznamovala misel, ki sem jo ob tej otroški igri, v kateri sva obe z veseljem sodelovali, velikokrat slišala od starega ata, ko boš velika boš učiteljica. Nekoč sem se temu kar upirala, pa me poglejte danes (smeh). Z velikim veseljem in strastjo opravljam svoj poklic in resnično uživam, ko predajam znanje, predvsem pa praktične izkušnje, ki me še dodatno izpopolnjujejo. Najdragocenejše so izkušnje, ki jih lahko predajaš drugim, ko odkrito poveš o svojih padcih in vzponih, ko znaš svojo pot preplesti v zgodbo in s tem posamezniku pomagaš rasti. Priznam, tudi sama sem se iskala na tej poti, preslišala marsikateri glas razuma in padce namesto na izkušnjah drugih, morala preizkusiti na trd način in lastni koži. A zame se je dobro izteklo, šla sem skozi šolo življenja, ki ti je ne more dati nobena institucija. Prav zato danes predavam iz izkušenj, odprto, brez fig v žepih. In skupaj z udeleženci dosegam rezultate, na katere so ponosni oni in seveda jaz.”

Simona pravi, da je zelo dobra v tem, ko posamezniku pomaga, da se vidi v ogledalu, odkrito, takšen kot je, ob tem pa zna stopiti tudi v čevlje drugega. »Ko začnem delati s posameznikom ali s skupino, najprej skupaj iščemo potenciale in gradimo na zavedanju, da ni potrebno nenehno primerjanje z drugimi, ampak smo na pravi poti, ko se nenehno trudimo postati najboljša različica samega sebe. Motiviram in spodbujam, da si vsak zastavi cilje, ki jih bo v dani situaciji in z viri, ki jih ima na razpolago lahko dosegel. Veliko delam z menedžmentom, z ljudmi, ki imajo moč, da odločajo in pomembno vplivajo na razvoj podjetja in sodelavcev. Največji uspeh zame je, ko mi po zaključku povedo, da so z menoj morali resnično delati na sebi, kar ni vedno preprosto ali zabavno, a se je splačalo.”

“Vse je mogoče, a hkrati ni nič mogoče, odločitev je v tvojih rokah tako preprosto je to. Če si se odločil, da ti bo uspelo, ti tudi bo, saj boš vso energijo proaktivno usmeril v uspeh, a če za to nič ne narediš, ti ne more uspeti.”
Simona Lobnik Ambrožič

“Zadnja leta sem se usmerila predvsem v treninge vodenja in komunikacije v mnogih različicah, prilagojeno konkretnemu podjetju in posamezniku s katerim delam. V tem času, ko to počnem, sem srečala številne uspešne posameznike, direktorje, dobre prakse domačih podjetij in veliko pozitivnih, navdihujočih zgodb, ki so lahko za vzor in motivacijo mnogim. Tako je logično sledila revija Direktor, v kateri vsak mesec nizamo mnoge pozitivne zgodbe in sporočamo, da je vse mogoče, če znamo biti človek do človeka, če znamo videti pot tudi kadar je skrita v megli in se zavedamo, da je prostora dovolj za vse, le namesto konkurence drug pri drugem raje iščimo sinergije.”

dsc_1927

“Po osnovni izobrazbi sem profesorica slovenščine in sociologije (smeh). Sem rekla, da ne bom nikoli učiteljica, a ne? Zelo rad se učim. Tako sem pridobila tudi mednarodni certifikat SDI Level 2 (Strength Deployment Inventory), sem certificirana NLP praktičarka (Nevrolingvistično programiranje z mednarodnim certifikatom INLPTA) in zaključujem mojstrsko stopnjo. Pravkar pa se pripravljam na opravljanje mednarodnega certifikata SPOK (Sistemsko-psihodinamski organizacijski konzalting po modelu londonskega inštituta Tavistock), ki je nadaljevanje že opravljenega certifikata Group Thinking & ORA (Organizational Role Analysis). Vsa ta znanja so mi pri delu v pomoč, posameznikom in timom s katerimi delam, pa v veliko podporo pri hitrejšem osebnem razvoju in doseganju uspehov na njihovi poslovni poti. Z vsem naštetim odkrivamo potenciale posameznika in jih razvijamo, s pomočjo tehnik in metod zapolnjujemo vrzeli, ki jih pri tem zaznamo ter spreminjamo navade in zatečene vzorce, ob tem pa lahko prepoznavamo in usmerjamo dinamiko znotraj delovnih skupin. Ko prepoznamo vzorce, ki se nam ponavljajo jih lahko odpravimo, ob tem pa uspešneje komuniciramo tudi s tistimi, ki z nami niso na ‘isti valovni dolžni’ (smeh) tudi to gre, seveda.”

“Kaj me vodi na poti? Hvaležnost. Hvaležnost, da sem, da imam ob sebi izjemne ljudi in da znam najti vedno nove priložnosti ter ob tem tudi uživati. Ljudje smo naravnani tako, da se trudimo doseči vedno nove in nove vrhove, zastavljamo cilje in pozabimo biti za to hvaležni. Pa vendar je tako zelo pomembno, da znaš uživati v trenutku. Da se znaš ustaviti, ko prideš na vrh in se z zadovoljstvom ozreti na prehojeno pot. Zaobljubila sem si, da bom zavestno hvaležna za vse priložnosti in ljudi, ki mi pridejo na proti. Ja, se moram kar opomniti včasih, ko je vsega preveč in je tempo prehiter, da ne pozabim, da je velika sreča sestavljena iz majhnih sreč. Hvaležna sem za krasno družino, sina, v katerega obnašanju se mnogokrat prepoznam in me nenehno uči, kaj vse je še mogoče (smeh), a sem nanj neizmerno ponosna, za moža, ki je moj partner, zasebno in mnogokrat poslovno, ki zna biti coach in vedno v ‘pravem’ trenutku nastaviti ogledalo, priznam, ne želim vedno videti kaj se zrcali v njem, a vsak uvid mi pomaga rasti in biti še boljša jaz. Hvaležna sem za starše, družino, prijatelje, ki so ob meni, vedno in ob katerih sem lahko preprosto jaz, taka kot sem. In hvaležna, ker si končno dovolim biti pomembna sama sebi.”

“Skozi delo, ki ga opravljam, nenehno vodim posameznike in time, da stopijo iz cone udobja. Tudi sama sem bila dolgo prepričana, da nekako že bo in se skrivala za navidezno popolnostjo, češ, ko bo vse vrhunsko pripravljeno in bom res zadovoljna, pa bomo naredili novi korak, do takrat pa naj stvari lepo tečejo naprej tako kot doslej. Potem pa sem ugotovila, da sicer lahko pustimo, da stvari tečejo svojo pot, pa vendar, če je mi ne začrtamo, kje se bomo ustavili? Do kam bomo prišli? In tako sem tudi jaz stopila iz svoje cone udobja.”

dsc_1916

“Naše življenje je preplet tega kar smo, kar vsak dan doživljamo in kar se nam dogaja. Ni nujno vedno sestavljeno iz velikih stvari, mnogokrat zadostujejo drobni trenutki radosti in zadovoljstva. Sreče ne rabimo iskati na vrhu hriba, lahko jo najdemo po poti, ko hodimo na vrh. In dovolimo si vendar skozi življenje hoditi z odprtimi očmi, ušesi in srcem, le tako bomo videli, slišali, razumeli in občutili, naše življenje pa bo resnično polno in bogato.”

“Sanjam, da bom vedno znala videti in uživati v majhnih in velikih uspehih, ki jih dosegam na vseh področjih svojega življenja. Da bom užila čim več srčnih in srečnih trenutkov v družbi meni najdražjih oseb. Da bom vedno ljubila in bom ljubljena in sanjam, da se zdravo postaram, da doživim uspehe svojega otroka, vnukov. Nič presenetljivega torej, pa je vendar tako zelo veliko in to kar v življenju resnično šteje.”

Simona je energična, pozitivna in odprta sogovornica. Zaveda se, kako pomembna je nenehna osebnostna rast in delo na sebi, zato tudi s toliko večjo odgovornostjo predaja znanje drugim. A kdo je naš največji učitelj? Življenje. A poznate občutek, ko se nam dogajajo vedno znova iste stvari, pa ne razumemo, zakaj? No, to je učitelj – življenje, ki nam skuša odpreti oči, pa nočemo videti. In največkrat je to zaradi strahu. Kakršnegakoli že (jih je preveč, da jih naštevam 🙂 in strah ima eno in edino nasprotje – ljubezen. Teh pa bom nekaj naštela 🙂 Ljubezen do sebe – prva in najpomembnejša, ljubezen do sočloveka in do sveta, ljubezen do narave, do živali, umetnosti … jim tudi ni konca, a ne?

Simona zagovarja nenehno osebno rast in usvajanje novih znanj, zato te povabi na kavo, kjer se bosta spoznali in ti bo zaupala 3 ključne korake kako postati najboljša različica same sebe, obenem pa ti bo podarila še knjigo, ki ti bo pri tem v pomoč. Kako do nagrade? V komentar na FB ali spletni strani zapiši odgovor na vprašanje ZAKAJ SI EDINSTVENA IN ZAKAJ BI POVABILA PRAV TEBE? Izmed vseh komentarjev bomo izžrebali eno od vas. Veliko sreče 🙂

©Lucija Smolnik

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s