MAŠA MERC modrooka lepotica, provokativna dama, srčna mama, navdušena športnica in opazovalka narave, ženska, ki zna graditi na preteklih izkušnjah in ki jo o vrednosti življenja vedno znova opomni njegova minljivost ©Lucija Smolnik

Mariborčanka Maša je mama dveh fantov, manekenka in lastnica drzne blagovne znamke spodnjega perila in usnjenih modnih dodatkov – harnesov z imenom Provocativ. To je tudi trenutni Mašin najbolj vroči projekt. Harnesi so modni dodatki, ki se nosijo na vrhnja oblačila in so bili trend na zadnji modni reviji Victoria’s Secret.

“Zmeraj sta me zanimala čipka in usnje ter njun kontrast, torej nežna čipka in udarno usnje. Zato je tudi ime blagovne znamke Provocativ. Želim poudariti feminilnost ter ji dodati kanček provokacije.”

3

Mašo poznamo kot Miss Slovenije leta 2000. Celo svoje življenje se ukvarja z manekenstvom. Ko takole razmišlja o življenju prizna, da ga verjetno še ne razume v popolnosti. “Življenje so padci in vzponi. Ta prostor med padanjem in vstajanjem. In tu skušam najti neko ravnovesje. To je zame življenje. Iskanje ravnovesja pri vsem, kar počnem in v vsem, kar sem.”

Poseben pečat so v njeni mladosti pustile izkušnje, ki jih je nabirala v času srednje šole. “Hodila sem na Srednjo zdravstveno šolo in najbolj se me je dotaknilo srečanje z umiranjem, z minljivostjo človeka. To je zame bil res šok. Takrat sem prvič dojela, kako kratek je čas med tem, da si in da te več ni.” Maša nikoli ni delala v zdravstvu. Študirala je pravo, vendar tudi v teh vodah se ni našla. “V bistvu bi v življenju rada počela nekaj, kar bi me potrdilo, da dobro delam, hkrati pa ne bi rada, da sem zaprta v nekem prostoru. Zdaj sem se s Provocativom res podala na kreativno pot. Bom videla, če je prava (smeh).”

4

Kot Miss Slovenije si je nabrala res dobre izkušnje, ki ji še zdaj pomagajo v življenju. Ni bilo vrat, ki se ji takrat ne bi odprla.“Se spomnim, da mi je mama rekla, naj ne grem, saj novinarji ne poročajo vedno dobro o Miss. Oče pa me je podpiral. In potem smo se skregali (smeh). Ampak jaz sem vseeno šla. V sebi sem čutila res močno željo, da to uresničim. In za nagrado sem takrat dobila še svoj avto (smeh).” Maša je bila prva Miss, ki je lahko krono odnesla domov. Potovala je na Maldive in v London.

“Mladim puncam bi zato svetovala, da zaupajo vase in vztrajajo, četudi okolica ni vedno naklonjena njihovi ideji. Če znotraj začutiš neko željo, je ne občutiš kar tako. To je energija, ki jo je potrebno negovati, vanjo vlagati.”

“Bistvena razlika med tistimi, ki so uspeli in tistimi, ki niso, je vztrajnost.”

Maša Merc

Pred kratkim je izgubila svojo psičko Timbo. “Bolečina te vedno kaj nauči. Videla sem, kako je življenje odšlo iz njenih oči. Takrat se zaveš, da je duša energija, ki je ne moreš izničiti. In dokler si tu, bodi dober z vsemi okoli sebe. Ko nekoga več ni, tuhtaš, kaj je imel sploh od življenja s tabo. V življenju ni nič “for granted”. Tu smo na enem takem fajnem obisku.”

Maša verjame, da je pozitivna energija dobra vibracija in slaba energija slaba vibracija. Dobro se z dobrim vrača, slabo pa s slabim. “To se mi je že neštetokrat potrdilo. In v to res verjamem.” V vsem, kar počne, se trudi biti uspešna. “Biti dobra mama, partnerica, hčerka, prijateljica. Že to, da se res vedno potrudim, je zame uspeh.”

2

Pomagaj mi, da naredim sam, je načelo Maše pri vzgoji otrok. “Želim, da se čim več naučita sama. Je pa neverjetno, koliko tudi otrok tebe kot starša vzgaja. Jaz sem na primer že pozabila biti potrpežljiva. In to je prva stvar, ki sta me jo naučila moja fanta (smeh). Vloga starša je danes še toliko bolj pomembna, ker se vsi fokusirajo nase. Res je pomembno, koliko starši razumejo življenje in koliko sami delajo na sebi. Otroci samo srkajo. Kopirajo naša dejanja, naše vzorce. Velikokrat vidim, da starši otežujejo otroku življenje. To me res žalosti.”

Šport, sploh kolesarjenje, je Mašin vsakdan. Veliko vlaga vase, v smislu preživljanja časa v naravi, ukvarjanja s športom, branja knjig. “Kolesarjenje me napolni, zbistri moje misli…to je res odklop!” Obožuje naravo. “Ta naša Slovenija je res lepa. Na primer Soča. Ko sem prišla v dolino Soče, sem samo stala in občudovala te lepote. Če bi mi nekdo rekel, da bom čez 3 dni umrla, bi si dala stol točno sem in samo gledala te lepote. In ko takole razmišljam o življenju, naravi in sebi vidim, da ni nič kar tako tukaj. Vse ima pomen in namen ter tako perfektno paše skupaj.”

Njena želja je, da se Provocativ širi v tujino, spletna trgovina in kakšen kotiček v večjih blagovnicah. “Dobro je treba naštudirati zasnovo prodaje v tujini, sploh spletne. Facebook in Instagram za mlade prodorne oblikovalce delata čudeže. “

Ko je Maša stopila pred objektiv, sem v njenih pozah videla zrelo in odločno žensko. Opazovala sem, kako se vse njene življenjske izkušnje zlivajo v zgolj eno samo fotografijo. Nežna in drzna. Črna in svetla. In vse vmes. Ravnovesje. Harmonija.

DSC_4201

Maše podarja Provocativ modrc (tega na sliki ja:) Kako do nagrade? V komentar na spletni in FB strani napiši, kakšna si kot ženska – nežna, drzna, divja, romantična… Nagrado izžrebamo v petek. Veliko sreče:)
©Lucija Smolnik

Advertisement

One thought on “MAŠA MERC modrooka lepotica, provokativna dama, srčna mama, navdušena športnica in opazovalka narave, ženska, ki zna graditi na preteklih izkušnjah in ki jo o vrednosti življenja vedno znova opomni njegova minljivost ©Lucija Smolnik

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s